God planlegging av strategi
Hvis du har en årsplan over den overordnede kommunikasjonsstrategi skal den identifisere og beskrive de kommunikasjonsmessige konsekvenser av foreningens strategi, de retningslinjer (politikker), som foreningens kommunikasjon skal føre. WEB strategi, kommunikasjonsstrategi, foreningsstrategi etc. (Ofte inkorporerte i hverandre)
Problemer med å se Plandiscen? Trykk her
En kommunikasjonsplan er spesifikk – En årsplan/plandisc hjelper deg.
En kommunikasjonsplan er et redskap til å styre etter, når der er mange personer/målgrupper involvert. For eksempel hvis man står med et større prosjekt eller skal formidle noe over et helt år.
Når man arbeider med innsatser, som berører andre mennesker, interessenter, så er det viktig, at man kommuniserer det ut til de relevante folk. En kommunikasjonsplan gir et overblikk over, hvilke elementer, som er relevante å inndra i formidlingen av den pågjeldende innsats.
Plandisc kan dele din kommunikasjonsplan med interessenter
Som forening er der mange forskjellige mennesker, som har bruk for å vite, hvilke aktiviteter, som I har gang i, og når. Det gjelder både de mange frivillige, foreldrene, samarbeidspartnere og den lokale presse.
Gjør din forenings mål med kommunikasjonen tydelige ved hjelp av en klassisk kommunikasjonsplan. Det er en av måtene hvor dere blir mer avklart i foreningen omkring, hvilke overordnede mål som skal nås og hvordan dere når dem. Samtidig gir det foreningen et overblikk over innsatser, og muligheter for å prioritere og sette ansvarlige på de enkelte innsatser eller oppgaver.
Ved at dere sammen utfyller kommunikasjonsplanen, er der større sjanse for at alle er engasjert i oppgaven, og at foreningen der med kommer lengere ut med budskaper og aktiviteter. Kommunikasjonsplanen er god både til konkrete prosjekter i foreningen, og til å få mer overblikk over kommunikasjons oppgaver i året. Punktoppstillingen er en liste over noen av de ting, som dere kan få på plass ved hjelp av en kommunikasjonsplan.
• Avklar hvem der gjør hva i foreningen
• Finn frem til hvilke informasjoner det er viktig å få ut til de forskjellige grupper i og omkring foreningen. Gi for eksempel hver gruppe sin egen ring i plandisc´en.
• Gjør det klart hvem foreldre kan henvende sig til med spørsmål. Bruk muligheten i plandiscen for å utdype teksten/oppgaven.
• Legg en strategi for formidlingen av foreningens arrangementer og gode historier gjennom pressemeddelelser og ekstern kommunikasjon generelt.
• Lav en ring, som viser en plan for løpende oppdatering av foreningens hjemmeside
Derutover er det en god idé at få på plass, hvor ofte dere vil oppdatere kommunikasjonsplanen. Altså når dere tar ovenstående punkter opp igjen. Ovenfor kan dere se et eksempel på, hvordan en kommunikasjonsplan kan se ut. Og selvsagt har vi en maler som dere kan bruke til å lage deres helt egen kommunikasjonsplan, der fungerer best for nettopp deres forening.