Eksempler på årshjul
fra videregående skoler

Feide
Ål vidaregåande skole
Lillestrøm_vgs_greyscale
Holtet videregående skole
Rud videregående skole
Dalane vidergående skole

Inspirasjon til hvordan du kan bygge opp ditt eget årshjul

Årshjulet er ett kjent verktøy for mange i utdanningssektoren, og ikke minst på videregående skoler. Her samler dere planene for året, med tider, frister, rapporteringer og det som ellers skal samles i et overblikk. I Plandisc tror vi på at samarbeidet styrkes og elevenes opplevelse på skolen bedres, hvis den overordnede planen er konsekvent og tilgjengelig. 

Med Plandisc det digitale årshjulet skaper dere denne oversikten i et faktisk årshjul. Det vil si at du kan glemme alt om forskjellige excel ark, word filer og mails angående oppdateringer. Når årshjulet deles med andre er det alltid oppdatert med de seneste endringene.

Nedenfor kan du se noen eksempler på hvordan forskjellige videregående skoler i Norge bruker Plandisc til sin årlige planlegging.

For eksempel liker lærerene på Rud VGS å sette UDIRS planleggingsverktøy opp mot Plandisc, mens Lillestrøm VGS elsker at de kan legge årshjulet i Teams og holde oversikten derfra.

Eksempler på årshjul
fra videregående skoler

Årshjulet er ett kjent verktøy for mange i utdanningssektoren, og ikke minst på videregående skoler. Her samler dere planene for året, med tider, frister, rapporteringer og det som ellers skal samles i et overblikk. I Plandisc tror vi på at samarbeidet styrkes og elevenes opplevelse på skolen bedres, hvis den overordnede planen er konsekvent og tilgjengelig. 

Med Plandisc det digitale årshjulet skaper dere denne oversikten i et faktisk årshjul. Det vil si at du kan glemme alt om forskjellige excel ark, word filer og mails angående oppdateringer. Når årshjulet deles med andre er det alltid oppdatert med de seneste endringene.

Nedenfor kan du se noen eksempler på hvordan forskjellige videregående skoler i Norge bruker Plandisc til sin årlige planlegging.

For eksempel liker lærerene på Rud VGS å sette UDIRS planleggingsverktøy opp mot Plandisc, mens Lillestrøm VGS elsker at de kan legge årshjulet i Teams og holde oversikten derfra.

Ønsker du å lese mere om hva Plandisc er, og hvordan vi kan hjelpe deg med din planlegging, kan du lese mere om det i e-bladet her!

VGS eksempler

Lillestrøm VGS

Lillestrøm bruker årshjulet som et felles årshjul, med forskjellige fellesaktiviteter på skolen. Ved å tydelig fargekode de forskjellige aktivitetene bruker de filtreringsfunksjonene til å holde oversikt, og når tema for hver farge er «innlært» kan man kjapt sjekke når det er de skal organisere den kulturelle skolesekken, for eksempel.

Lillestrøm bruker sitt årshjul internt, så vel som ut mot elever og foresatte, og alle andre som skulle ha lyst til se skolens årshjul på kommunens hjemmeside.

Se og naviger i Lillsetrøms årshjul interaktivt her!

Gand VGS

Gand VGS bruker dette årshjulet som et overordnet årshjul, som de forskjellige avdelingene kan trekke med inn i sine årshjul og årsplaner. Dette er årshjulet med informasjon som skal ut til alle i og omkring skolen. 

Spesifikke ringer for hvert “tema” gjør det enkelt for både lærere og elever, samt foresatte, å sette seg inn i hva de forskjellige aktivitetene går ut på, og hvorvidt det er noe de skal være med på eller ta stilling til. 

Gand bruker årshjulet både internt og eksternt, og du kan se nærmere på årshjulet deres her!

Holtet VGS

Holtet VGS bruker dette årshjulet som deres generelle og overordnede årshjul. Her markerer de fellestid og generelle aktiviteter på skolen. Årshjulet deler de i Teams og ut mot elevene. 

Holtet har hatt fokus på farger i deres årshjul, slik at man enkelt kan filrere på aktivitetene, men også for å kjapt få overblikk over hva slags aktiviteter som ligger når. Ledergruppen ved Holtet VGS bruker dessuten årshjulet til å få overblikk over hvor mye aktivitetene fyller, og hvor mye overskuddstid de har. På denne måten fokuserer de på å bruke tiden riktig, og planlegge, samt å se på fordelingen over hvor mye de forskjellige typer aktiviteter fyller i kalenderen, og evaluerer på dette i ettertid. 

Ta en nærmere titt på Holtets årshjul her!

Ål VGS

Ål VGS bruker sitt årshjul internt mot lærere og administrasjonen. Her kartlegger de møter, og gir et overblikk over hvilke møter som er når, hvor og for hvem. På denne måten oppnår de mere gjennomsiktighet inntærnt, samtidig er det enkelt for lærerne å følge med på hva de skal være med på neste gang.

År bruker også aktivt muligheten for å linke til dokumenter i sine aktiviteter, og har designet årshjulet slik at læreren kun behøver å gå inn i Plandisc for å få all den informasjonen de har bruk for omkring møtet. Årshjulet deler de interaktivt på Teams. På den måten er det alltid tilgjengelig, og enkelt å gå til. Før brukte Ål VGS Outlook kalenderen til å planlegge møter, men etter de gikk over til Plandisc har de opplevd at flere sjekker møtene og holder seg oppdatert.

Se og naviger i Ål VGS aktivitetskalender interaktivt her!

Rud VGS

Dette eksempelet fra Rud VGS kartlegger årsplanen for ungdomsbedriftene på skolen, samt generelle aktiviteter som er viktige å kartlegge for lærerne, men som også hjelper med å strømline informasjon som skal ut til elever og foresatte.

Ved hjelp av farger, dele Rud årshjulet inn i hvilke aktiviteter som blant annet er viktige for elever, lærere og hva som er sosiale arrangementer. På den måten er det enkelt å holde oversikt, og filtrere, hvis du ikke har bruk for å se hva som foregår intærnt blandt lærerene, men kun det som gjelder elevene for eksempel.

Se og naviger i Ruds årshjul interaktivt her!

Dalane VGS

Dalane VGS bruker årshjulet til å visualisere felles aktiviteter for alle på skolen, samt en ring til det interne på skolen, som kun gjelder de ansatte. Med denne oppbyggingen er det enkelt å forholde seg til det som er relevant for den som ser det. Hvis man ønsker kan man også dele kun en enkelt ring med elever og foresatte og den andre med de ansatte for eksempel. Ved å bruke farger på aktivitetene kan de ansatte fort se hvilke fellesaktiviteter som gjelder dem, ledergruppen kan se hva de har på agendaen, mens foresatte enkelt kan se i hvilken periode foreldresamtalene foregår. 

Ta en nærmere titt på Dalanes Årshjul her!

Hva skjer på skolen - felles årshjul

Dette eksempelet er et godt eksempel på et vaske ekte informasjons hjul! Her visualiseres og struktureres de forskjellige informasjonene som skal ut til alle på skolen. Årshjulet er bygget opp av en ring med informasjon til alle og en med parsonaleinformasjon. 

I personaleinformasjonen legges alle markeres viktige datoer og informasjoner for de ansatte på skolen. Dette er blandt annet fagmøter og frister. I “info til alle” hjulet kartlegges ting som skjer på skolen, mere generelle happenings, som alle kan få glede av. Dette er blandt annet konserter i lunsjen, fagdager og fellesferier. 

Ved å bygge opp og dele opp informasjonsårshjulet på denne måten , kan man velge å dele et enkelt av ringene forskjellige steder. For eksempel kan man bygge inn felleshjulet på intranettet, mens man kan dele personalehjulet på Teams.

Ta en nærmere titt på informasjonshjulet her!

Norsk Fag - Lærere

Dette årshjulet er et eksempel på hvordan lærere kan bruke årshjulet ut mot elevene. Her er ringene delt inn i Tema, tekster/pensum og arbeidskrav i forbindelse med Norsk faget. Da kan eleven få oversikt over hva de skal lese opp på til timen, hvilke arbeidskrav som stilles til det gitte temaet, og hva som skal skje i timen. 

Årshjulet deles på intranettet og kan vises til timene, og er enkelt og tilgjengelig for elevene å tilgå når de har bruk for og tid til å oppdatere seg på det de skal i forbindelse med faget.

Ta en nærmere titt på dette eksempelet! 

Universitets administrasjon

Dette eksempelet viser hvordan universitets administrasjoner bruker årshjulet. Her kartlegger de interne oppgaver, felles frister og SQL-jobber. De bruker farger for å skille de forskjellige aktivitetene fra hverandre, så det er enkelt å holde oversikt over hvilken frist eller hvilket møte som står for tur. 

I dette eksempelet bruker de også etiketter for å visualisere ansvarspersoner for gitte aktiviteter. Da kan enkeltpersoner også enkelt filtrere til kun å se de aktivitetene de er ansvarlige for. Selv om dette eksempelet er brukt til universitets administrasjon, kan den enkelt tilpasses administrasjonen ved en videregående skole eller kommunalbestyrelsen for eksempel.

Klikk her for å se nærmere på dette eksempelet!

Kundene sier...

Ekstremt god kundeservice! Svarer med det samme, og gir informasjon med teskje når jeg trenger det. Lærerne har sagt at de liker programmet, og det er veldig sjeldent de er åpne for nye programmer! Endringer skjer med en gang, skal ikke deles på nytt, som i excel. Ser visuelt bra ut når man presenterer det.

– Lilletrøm videregående skole

Til og med vår “IT ekspert” elsker filtrering featuren, det vil jeg si er et kvalitetsstempel.

– Gand videregående skole

Deler med hele skolen, alt fra vaktmester til rektor kan se årshjulet. Mye enklere enn da vi brukte excel, mere levende. Nå er det Plandisc som gjelder, vi har ingen backup i andre programmer.

– Holtet videregående skole

Vi har gått bort fra outlook kalender, da ingen sjekket det. Og bruker nå Plandisc som hovedverktøy i Teams fane. Brukervennlig selv om man ikke er IKT geni. Plandisc er både komprimert og oversiktlig på en gang, begrepet årshjul gir plutselig mening. Mye info på en liten disk, som er lett tilgjengelig. Trenger ikke å lete, bare rusler rundt med musen.

– Ål videregående skole

Det at vi kan samarbeide i samme plan er en kjempefordel. At du kan vise som hjul og listeform er kjempe fordel, fordi vi har forskjellige preferanser.

– Rud videregående skole

Hvorfor passer Plandisc så bra til videregående skoler?

Nedenfor finder du en brosjyre hvor du kan lese mer om hvorfor Plandisc matcher så godt med skolesystemet, og så kan du se noen eksempler på hvordan forskjellige videregående skoler i Norge bruker Plandisc til sin årlige planlegging.

Vil du vite mer? Vi hjelper gjerne!

Sitter du med spørsmål, eller er du fortsatt nysgjerrig på hvordan Plandisc kan gavne nettopp deg og din avdeling? Ikke nøl med å ta kontakt! Vårt norske supportteam sitter klar med ekspert-viten og erfaring fra andre kommuners jobb i Plandisc. Du kan booke et møte med våre support spesialister, eller så kan du se om du kan få svar på noen av dine spørsmål, på vår FAQ side.